Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 207
Loading...

Харчування пацієнтів.

Дізнаємось

• особливості харчування та годування пацієнтів;
• склад та енергетичну цінність їжі;
• основні принципи лікувального харчування;
• дієтичні столи за М.І. Певзнером, їх характеристика;
• організацію харчування хворих у стаціонарі;
• годування тяжкохворих;
• штучне харчування хворих: види, характеристика;
• поняття про парентеральне живлення: показання, розчини.

Навчимось

• використовувати отримані знання в практиці фельдшера по відношенню до пацієнтів.

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тест

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
1 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
1 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
2 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
2 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
Дослідження пульсу на променевій артерії
Вимірювання артеріального тиску
7
Застосування газовивідної трубки.
Клізма очисна.
Клізма гіпертонічна.
Клізма послаблювальна (олійна).
Клізма сифонна (виконується вдвох).
Клізма лікувальна (мікроклізма)
Попередження закрепу, метеоризму та розв’язання проблеми відсутності апетиту
8
9
10
11
12
Закладання мазі в ніс.
Закладання мазі за повіку.
Закрапування судинозвужувальних крапель у ніс.
Закрапування олійних крапель в ніс.
Закрапування крапель в очі.
Закрапування крапель у вуха.
Застосування лікарських засобів сублінгвально (під язик).
Застосування лікарських засобів через рот.
Проведення інгаляцій
13
14
15
16
17
18
19
20
Невідкладна допомога анафілактичний шок
21
22
23
24
25
26