Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 207
Loading...

Основні поняття і закони термохімії. Енергетична характеристика біохімічних процесів. Термохімічні розрахунки та експериментальне визначення теплових ефектів хімічних реакцій і процесів.

Дізнаємось

- суть І і ІІ законів хімічної термодинаміки;
- закон Гесса та його наслідки;
- значення закону Гесса для прямої та непрямої калориметрії;
- суть понять: ентальпія, внутрішня енергія, ентропія;
- суть поняття "енергія Гіббса", "енергія Гельмгольца";
- термодинамічні критерії самодовільного перебігу хімічних і біохімічних реакцій;
- суть понять "макроергічні зв’язки", "макроергічні сполуки" і їх значення для живих організмів;
- суть понять "екзергонічні та ендергонічні процеси", "енергетичне супряження в живих організмах".

Навчимось

- складати термохімічні рівняння екзо- та ендотермічних реакцій;
- розраховувати теплові ефекти реакцій за значеннями стандартних ентальпій утворення та згоряння;
- визначати калорійність харчових продуктів за значеннями калорій­ності білків, жирів, вуглеводів;
- розраховувати величину зміни енергії Гіббса для реакції за значеннями зміни ентальпії та ентропії;
- оцінювати можливість самодовільного перебігу процесів за значеннями зміни енергії Гіббса або зміни ентальпії та ентропії реакції;
оволодіти навичками:
- проведення найпростіших термохімічних визначень та розрахунків.

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тест

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
3 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
3 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11