Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 207
Loading...

Гігієна води та водопостачання населених пунктів

Дізнаємось

яке значення вода має для життя і здоров’я людини;

які існують джерела водопостачання (поверхневі та підземні) та їхні особливості;

які гігієнічні вимоги висуваються до питної води;

які існують методи очищення та знезараження води;

які основні етапи організації централізованого та децентралізованого водопостачання;

як якість питної води впливає на поширення інфекційних і неінфекційних захворювань;

як проводять санітарний нагляд за системами водопостачання;

які практичні заходи профілактики захворювань, пов’язаних із водним фактором.

Навчимось

оцінювати якість питної води за органолептичними ознаками (смак, запах, прозорість, колір);

визначати основні вимоги до джерел водопостачання;

пояснювати принципи очищення та знезараження води;

порівнювати різні методи знезараження води (кип’ятіння, хлорування, фільтрація тощо);

складати санітарно-гігієнічні рекомендації щодо користування водою у побуті та лікувальних закладах;

аналізувати роль води у поширенні інфекційних захворювань та пропонувати заходи профілактики;

застосовувати знання для вирішення практичних ситуацій, пов’язаних з водопостачанням.

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України
60