Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 207
Loading...

Фізіологія травлення, обміну енергії та речовин. Терморегуляція.

Дізнаємось

Морфофункціональні особливості травного каналу.
Секреторну та моторну функцію травного каналу.
Особливості травлення в окремих відділах травної системи.
Роль печінки в травленні.
Функціональне значення підшлункової залози в процесах травлення.
Особливості всмоктування поживних речовин.
Регуляцію травлення.
Обмін речовин, його значення для організму.
Види обміну речовин і енергії, механізми регуляції.
Особливості обміну білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин, води та вітамінів.
Методи дослідження обміну речовин.
Механізм терморегуляції.

Навчимось

Визначати кислотність шлункового соку методом титрування за наявності індикаторів для визначення вільної, зв'язаної та загальної кислотності шлункового соку, аналізувати результати досліджень.
Оцінювати емульгуючі властивості жовчі під час її дії на ліпіди.
Обгрунтовувати дієтичне харчування залежно від локалізації порушення відділів травної системи.
Оцінювати інтенсивність метаболізму на підставі енергетичних витрат, що характеризують основний обмін.
Оцінювати основний обмін і робити висновки про переважне окиснення білків, жирів, вуглеводів в організмі за дихальним коефіцієнтом.
Складати харчовий раціон за біологічною цінністю та калорійністю харчових речовин.
Аналізувати процеси терморегуляції за температурою тіла людини.

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тест

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
4 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
4 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22