Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 207
Loading...

Травлення в ротовій порожнині, жування, ковтання. Моторна функція шлунка.

Дізнаємось

1. Травлення в ротовій порожнині.
2. Роль смакової сенсорної системи, її взаємозв’язок з нюховою сенсорною системою.
3. Механічне та хімічне оброблення їжі.
4. Слиновиділення. Склад і властивості слини, її значення в травленні, механізм секреції та регуляції.
5. Жування, регуляція. Ковтання, його фази, регуляція.
6. Секреторна діяльність шлункових залоз. Склад і властивості шлункового соку, механізм секреції та регуляція виділення.
7. Фази регуляції секреції: мозкова, шлункова, кишкова.
8. Моторна функція шлунка, її регуляція.

Навчимось

1. Пояснювати фізіологічні основи сучасних методів дослідження, секреторної, моторної, всмоктувальної функцій системи травлення.
2. Пояснювати значення слини в травленні, механізм секреції та регуляції.
3. Пояснювати механізм формування мотивацій голоду та насичення.

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тест

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
2 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Визначення частоти, глибини, ритму дихання
Бесіда з пацієнтом
Спірографія
Вміння проводити бесіду з пацієнтом для виявлення проблем (суб'єктивний метод обстеження)
18
Визначення частоти, глибини, ритму дихання
19
20
21
22
23
24
25
Взяття калу на бактеріологічне дослідження
Збирання сечі для загального дослідження
26
27
28
29
30