Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 207
Loading...

Естери, будова молекул, номенклатура, фізичні та хімічні властивості.

Дізнаємось

- формулу та характеристичну (функціональну) групу естерів;
- приклади естерів і їхні тривіальні назви;
- поширення оксигеновмісних органічних сполук у природі і харчових продуктах;
- рівняння реакцій, які описують хімічні властивості естерів (гідроліз);
- хімічні властивості естерів;
- хімічні властивості оксигеновмісних органічних сполук на основі знань про
властивості характеристичних (функціональних) груп;
- генетичні зв’язки між оксигеновмісними органічними сполуками;
- правил безпечного поводження з органічними речовинами.

Навчимось

- називати загальну формулу та характеристичну (функціональну) групу естерів; за систематичною номенклатурою естери;
- наводити приклади естерів і їхні тривіальні назви; поширення оксигеновмісних органічних сполук у природі і харчових продуктах;
- класифікує оксигеновмісні органічні сполуки за характеристичними групами;
- складати молекулярні і структурні формули естерів (за назвами і загальною
формулою відповідного гомологічного ряду); рівняння реакцій, які описують хімічні
властивості естерів (гідроліз);
- характеризувати хімічні властивості естерів;
- прогнозувати хімічні властивості оксигеновмісних органічних сполук на основі
знань про властивості характеристичних (функціональних) груп;
- установлювати причинно-наслідкові зв’язки між складом, будовою, властивостями,
застосуванням; генетичні зв’язки між оксигеновмісними органічними сполуками;
- дотримуватися правил безпечного поводження з органічними речовинами.

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тест

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
1 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
2 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34